Home » Main » Vad är IPTV?

Vad är IPTV?

Termen IPTV (Internet Protocol Television) kombinerar ett stort antal produkter och tjänster enligt definitionen. I grund och botten är IPTV någon form av video-eller radioformat som överförs till din enhet via Internet. Nyligen har IP-TV blivit en populär betald tjänst, för vilken du kan betala en gång eller prenumerera.

IPTV-industrin är mycket populär i USA och Kanada, men i resten av världen är den fortfarande i sin linda. Tack vare sådana jättar som Google TV, Apple TV, Hämta TV, Telstra T-Box och andra, får denna tjänst vingar och blir snabbare populär runt om i världen.

Huvuddragen i IPTV ligger i själva tjänstens namn – det är en digital tv-teknik som sänder en signal över IP-protokollet. Definitionen av IPTV är ganska bred, så låt oss titta på alla dess komponenter i delar.

Live-TV streaming. Live IPTV streaming är den vanligaste tv, som nationella eller kabel-TV. Den enda skillnaden är att i stället för en antenn eller kabel överförs signalen via en Internetanslutning. IPTV är ett budgetalternativ till kabel-tv (allt beror på din Internetleverantör). När du är ansluten, beroende på funktionerna i IPTV-rutan du använder, kan du spela in program för senare visning.

Förseningen av sändning. Med den här funktionen kan du spela timmar långa filmer eller TV-program som visades på TV några dagar tidigare. IPTV har Lagring där de kan spara tidigare spelat innehåll under en viss tidsperiod. Det betyder att om du missade din IPTV favoritshow har du fortfarande möjlighet att titta på den under en viss tid. Efter en viss tid löper ut raderar IPTV-leverantören helt föråldrat innehåll för att göra plats för nytt innehåll.

Video on demand (VPZ). VPZ har blivit ett bra sätt att hyra och köpa filmer. VPZ liknar kabel-TV, som utför tjänsten “on demand”, eller DVD-uthyrning. IPTV Klienten behöver bara välja från listan över namn som de är intresserade av just nu. Efter att ha gjort ett urval börjar nedladdningen omedelbart. VPZ erbjuder sina konsumenter med video i SD-och HD-kvalitet. Det är ett IPTV alternativ till den vanliga filmhyran, eftersom det ger ett stort utbud av filmer till en billigare avgift. Du kan också köpa filmer, men kom ihåg att HD-videor kräver mycket hårddiskutrymme. VPZ kan också ge dig möjlighet att prenumerera på IPTV tjänster som Netflix och Zune Pass för en månatlig avgift.

IPTV presenteras för oss i olika format. Det ger ett brett utbud av möjligheter för alla som älskar underhållning. Detta är en bra lösning för dem som letar efter en enkel betal-tv, vill ha tillgång till Internet och möjlighet att köpa IPTV filmer i ett ögonblick.