Home » Main » Vad är Vaping? En nybörjarguide för e-cigaretter

Vad är Vaping? En nybörjarguide för e-cigaretter

Vaping har utformats som ett mindre skadligt alternativ till rökning. Vaping kommer att tillfredsställa dina nikotinbehov, men utan de skadliga biverkningarna som är förknippade med att röka cigaretter. Om du inte röker eller om du är under arton rekommenderar vi inte att du börjar våga. Den här guiden skapades för att hjälpa rökare att förstå vad vaping är och hur det kan gynna dig. Kanske vape du inte, men du känner någon, som en familjemedlem eller vän, som för närvarande röker och kan dra nytta av en punkt i rätt riktning.

Den här nybörjarhandboken delar upp de viktigaste ämnena kring vaping i lättförståeliga avsnitt. Vi kommer att täcka fördelarna med vaping, vilka typer av kit som finns tillgängliga och vilket startpaket som passar dig bäst.

Är Vaping skadligt?
Det här är förmodligen den vanligaste frågan från rökare som överväger att byta till vaping – och det är mycket viktigt. Vaping utformades speciellt för att vara mindre skadligt alternativ till rökning – men är det? I vart fall kan du köpa dem på dk.vape.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, Ecigaretter.se och Jooz.se.

När det gäller vapning finns ingen tobak, ingen förbränning och inga farliga kemikalier. Denna enkla skillnad är den främsta anledningen till att vaping är mindre skadligt än rökning. 2015 släppte folkhälsan England en milstolpsstudie E-Cigarettes: An Evidence Update ‘som slutsatsen att vaping är 95% mindre skadligt än att röka cigaretter.

Vid sidan av denna bedömning av Public Health England stöder det bredare vetenskapliga samfundet också uppfattningen att vaping är ett mycket säkrare alternativ. Dessa hittar du på Cookie Crush, Cookie King, Cryo, Dinner Lady, Drool, Fantasi, Fizzy Ejuice, Fizzy pop, Fog Clown och I VG Ejuice. Som alla ser är dett extremt bra ejuice, som vi gillar väldigt mycket!

Det finns en missuppfattning bland allmänheten att e-cigaretter är lika eller mer skadliga än rökning; forskning hittills visar dock att de är mindre skadliga eftersom de inte innehåller tobak eller innebär förbränning.

Cancerforskning, 2018

Våra resultat antyder också att även om e-cigaretter inte bara är säkrare, är mängden nikotin de ger inte märkbart annorlunda än konventionella cigaretter. Detta kan hjälpa människor att sluta röka helt genom att hantera sina begär på ett säkrare sätt.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.