Home » Main » Hur hittar jag Frilans skriva jobb?

Hur hittar jag Frilans skriva jobb?

Det finns många sätt att bli frilansskribent. Jag vet bara av erfarenhet om hur jag blev frilansskribent (“min väg” har hjälpt tusentals skribenter hittills… bara säga “:-)).

  1. räkna ut ditt skrivande nisch

Det första steget är oftast det svåraste steget, och medan du kan sida-steg och gå till steg #2, jag föreslår starkt att du tar dig tid att sitta och tänka på din Frilans skriva nisch.

Din nisch är vad som hjälper dig att få betalt för ditt skrivande.

Några experttips för att räkna ut din lönsamma Frilans skriva nisch:

Titta på andra framgångsrika frilansare och se vad nisch de är i
Utnyttja ditt nuvarande jobb
Använda tidigare erfarenheter och hobbyer (du kan njuta av att resa, älskar den nyfödda scenen i livet, vara i Keto diet)
Titta på stora varumärken (de har definitivt budgeten för en frilansskribent. Tänk sällskapsdjur mat, kläder, kaffe, bärbara datorer, feminina produkter även! Listan kan fortsätta)
Välj en nisch från listan över topp nischer
Välj några nischer att prova

När du tittar på din nisch, jag gillar att tänka på det så här: Vad vill jag skriva om, har erfarenhet av eller vill lära sig mer om?

Vad som finns i mitten är din nisch idé.

Men när du hittar en nisch eller ett par nischer, vill jag att du gör ett extra steg som en hel del nya frilansande skribenter inte gör.

Det är forska din Frilans skriva nisch.

Google din nisch eller söka efter företag i den nisch. Till exempel, här är ett blogginlägg som visar de 25 mest sålda babyprodukter. Hitta dessa produkter och kör en annan sökning för produktens ägare och titta på deras varumärke som helhet.