Home » Main » Idag blockerar de alla dessa webbplatser, pirat IPTV och CCCAM att titta på fotboll

Idag blockerar de alla dessa webbplatser, pirat IPTV och CCCAM att titta på fotboll

Igår, nyheten om ett beslut som tillät Movistar, Vodafone, Orange och MoreMóvil (bland annat) att blockera pirat otillåtna webbplatser utan rättsligt tillstånd överhoppades. Detta gav Telefónica Audiovisuell digital makt att informera operatörerna av webbplatserna att blockera varje vecka. Dessutom innehåller själva domen redan en första lista med totalt 44 webbplatser för olagligt innehåll. Idag har vi haft tillgång till denna lista och detaljer vad är pirat, fotboll och IPTV webbplatser som kommer att blockeras under de närmaste timmarna.

Den historiska dom som gör det möjligt att snabbt blockera pirat webbplatser utan rättsligt tillstånd fortsätter att sparka in. Detta beror på en dom som ger anledningen till Telefónica Audiovisual Digital för en stämningsansökan in “mot teleoperatörer och internetleverantörer för identifiering och blockering av ett antal piratwebbplatser”.

Detta gäller i 3 säsonger, dvs fram till 2022. I uttalandet står det tydligt att “Blockering av nya webbresurser (webbadresser, domäner eller IP-adresser) måste utföras under åtkomst i HTTP- och HTTPs-protokoll och inom tre timmar efter att anmälan har återlistats”.
Lista över webbplatser som kommer att blockeras

En dag efter meningen, som går tillbaka till den 11 februari, har vi tillgång till den första listan över webbplatser för att blockera som innehåller några välkända.