Home » Main » Vikt Gainer kontra massa Gainer

Vikt Gainer kontra massa Gainer

Nutrition i kompletterande form ökar i popularitet dag för dag. Många människor tar kosttillskott för att gå ner i vikt som måltidsersättningar, medan vissa tar kosttillskott för att få vikt. Man kan välja produkterna beroende på deras behov. Konsumtionen av rätt mängd kalorier är mycket viktigt för alla levande organismer att bibehålla sin regelbundna verksamhet. Dessa kalorier kommer från en vanlig diet som består av främst kolhydrater, protein och fett. Näringsbehovet är olika för varje individ beroende på deras livsstil, ålder, kroppstyp samt ett träningsmål.

Kroppstyp är en av de viktigaste nyckelfaktorerna som avgör varaktigheten av kroppens omvandling. Kroppstyp är i stort sett kategoriseras under endomorph, mesomorph och ectomorph. Personer som faller under endomorph kategori har en tendens att få fett lätt, medan mesomorph inte möter mycket svårigheter att uppnå en atletisk kropp. Ectomorph människor har en mager kroppstyp och en hög ämnesomsättning. De måste sträva hårdare för att få vikt. Om idrottare med denna kroppstyp vill lägga bulk till sin kropp, de måste konsumera extra kalorier än vanligt. Ibland blir det svårt att möta deras kalori behöver bara från en vanlig diet. Gainers är ett utmärkt val för att möta sådana extra kostbehov.

Eftersom idrottare väljer en Gainer att gå upp i vikt och bygga massa, därför ordentlig workout regim är lika viktigt att vinna proportionellt. Mer styrketräning rekommenderas vanligtvis med mindre Cardio.

Den indiska marknaden är översvämmad med flera sorter av att få kosttillskott som ytterligare kan delas in i 2 kategorier, vikt Gainer och massa Gainer.

Vad är Weight Gainer?

Det är en oral näringsmässig formel som stöder viktökning. Att vara rik på kolhydrater det ger extra kalorier som i sin tur resulterar i viktökning tillsammans med fet vinst. Den allmänna sammansättningen av en vikt Gainer är hög i kolhydrater, särskilt enkla kolhydrater, hög till måttlig i fett och låg halt av protein tillsammans med några tillsatt vitaminer och mineraler. En portion av väger Snorbilligt.se ger vanligt 700-1000 kcal beroende på företaget. Dessa tillskott är lämpliga för svårt Lean människor (ectomorphic) i deras fyllnadsmedel fas.

Vad är Mass Gainer?

Massa Gainer i form av orala kosttillskott stöder muskelmassa i synnerhet. Generellt, de är höga i protein, måttlig i kolhydrater och låg fetthalt. Att vara rik på protein dessa typer av kosttillskott ger muskelmassa och de är lämpliga för ectomorphic till mesomorphic människor i bulkfasen. Vanligtvis, 1 Portion av massa Gainer ger 450-1000 kcal beroende på företaget vi köper den. Ibland speciella ingredienser som taurin, kolin eller matsmältningsenzymer läggs till det tillsammans med vitaminer och mineraler.